Erişilebilirlik

OECD: "Küresel Ekonomik Toparlanma Durma Noktasına Geldi"


Raporu hazırlayan, teşkilatın baş ekonomisti Carlo Padoan
Raporu hazırlayan, teşkilatın baş ekonomisti Carlo Padoan

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) küresel ekonomik toparlanmanın durma noktasına geldiğini, duraklamanın yılın geri kalanında da devam edeceğini bildirdi.

Aralarında Amerika, Japonya, Almanya ve diğer gelişmiş ekonomilerin bulunduğu 34 üyeli örgüt küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmesini Paris’te açıkladı.

Raporu hazırlayan, teşkilatın baş ekonomisti Carlo Padoan, yılın ilk yarısında Amerika ve euro kullanan Avrupa Birliği ülkelerinin de aralarında bulunduğu birçok ekonomide büyümenin beklenenden daha zayıf olduğunu söyledi.

Rapora göre işsizlik oranıysa hala yüksek. Kimi ülkelerse işsizliğin kronik bir sorun haline gelme riskiyle karşı karşıya.

OECD, Amerika ve Avrupa’daki borç krizine bağlı olan borsalardaki çalkantıların tüketici güvenini sarstığını bildiriyor. Bunun sonucunda konut inşaatları, iş yatırımları ve dayanıklı tüketim malları satışları düşmüş durumda. Bu belirsizliğin yılın ikinci yarısında da büyümeyi engelleyeceği tahmin ediliyor.

OECD raporu gelecekte ekonomik durgunluğu engellemek için bazı önlemler alınmasını öneriyor. Bu önlemler arasında büyümeyi teşvik etmek için yapısal reforma gitmek, uzun vadeli olarak faiz oranlarını düşük tutmak ve enflasyonu kontrol etmek; ve ticaret açığını kapatacak adımlar atmak var.

XS
SM
MD
LG