Erişilebilirlik

Öcalan: “Devlet Hazırsa Sorun 6 Ayda Çözülür”


mehmet ocalan dıyarbakır'da basın toplantısı duzenlıyor
mehmet ocalan dıyarbakır'da basın toplantısı duzenlıyor

18 aydan beri kimseyle görüştürülmeyen Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan’la görüştürüldü. Görüşme sonrası Diyarbakır’a gelen Mehmet Öcalan ağabeyinin ‘Devlet isterse bu sorun 6 ayda çözülür’ dediğini aktardı.

İmralı adasında gerçekleşen görüşenin ardından Diyarbakır’a gelen Mehmet Öcalan, açlık grevi yapan grubu ziyaret etti. Öcalan gerçekleşen görüşmeyi aktaran Mehmet Öcalan daha sonra kameraların karşısına geçti.Öcalan’la görüşme yapılmadığı için açlık grevi yapan ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grupla birlikte basın toplantısı yapan Öcalan, ağabeyinin mesajlarını aktardı.

Sözlerine Öcalan’ın selamlarıyla başlayan Mehmet Öcalan, “Evet tecrit durumu devam ediyor ama fiziksel olarak fazla bir sorunumuz yoktur” dedi.Öcalan, ağebeyinin “Bizim projelerimiz vardır eğer devlet bu projelere hazırsa bir bu projeleri 6 ayda bitirebiliriz. Çözüm sürecini biz yok etmedik. Benim yanıma gelen heyete aktardım ve onlar 15 gün sonra yine geleceğiz dediler. Kürt sorunu 40 yıllık değil 100 yıllık 200 yıllık sorundur. Eğer devlet samimi olsaydı bu sorun çözülürdü, bu kadar insan ölmezdi, bu ölümler nedeniyle uyuyamıyorum. Bu ölümleri bu ülke hak etmemiştir. Eğer devlet hazırsa iki adamını buraya gönderir” dediğini söyledi.

Öcalan: “Devlet Hazırsa Sorun 6 Ayda Çözülür”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:31 0:00

Öcalan ağabeyinin, bu savaşta kimsenin kimseyi yenemeyeceğini söylediğini de ifade ederek, ”Devlet eğer samimi olsaydı bu sorun şimdi çözülmüştü. Bu kadar insanlar ölmezdi. her gün yatamıyorum. Bölgede ve Türkiye’de her gün 30 insan ölüyor. Bu ülke bunu hak etmemiştir. Biraz vicdanlı insanların bunu düşünmeleri gereklidir dedi.Eğer dedi devlet hazırsa iki adamını buraya gönderir. Bu sorun evet ağırdır bir sorundur projelerimiz hazırdır. dediklerini söylüyorum 6 ayda bu işi çözeriz. Bu kör bir savaştır. Kimsenin kimseyi yeneceği bir savaş değildir. Bu 30 40 senedir devam ediyor belki 80 sene daha devam eder” sözlerini de aktardı.

Öcalan’ın sözleri sık sık Abdullah Öcalan’ın lehine sloganlarla kesildi. Daha sonra söz alan Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Leyla Güven, açlık grenin sona erdiğini söyledi. Güven,”Leyla Güven-Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı-Biz açlık grevine başlarken bir gündemimiz ve bir talebimiz vardı, bu talebimiz Mehmet abinin bize verdiği bilgi doğrultusunda yerine gelmiş oldu. Sayın Öcalan’dan haber almış olduk, bugün burada 50 kişilik açlık grevi grubu adına söylüyorum açlık grevi eylemini sonlandırıyoruz” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG