Erişilebilirlik

Obama: İran İçin Diplomasi Baş Seçenek


Başkan Barack Obama, İran’ın nükleer silah edinmesini önlemek için askeri dahil tüm seçenekleri masada tutmaya devam ettiğini açıkladı.

Ancak Obama, Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesinde yaptığı konuşmada sorunun diplomasi yoluyla çözülmesini tercih ettiğini vurguladı.

Obama nüfuzlu Yahudi lobisinin üyelerine İran ile “çok fazla savaştan söz etmenin” doğru olmadığını bunun petrol fiyatlarını yükselterek sadece İran’a yaradığını söyledi ve İran hükümetinin nükleer programını finanse etmek için petrol gelirine ihtiyacı olduğunu hatırlattı.

Obama ”Şimdi tehditler savurma zamanı değil; ekonomik baskıyı arttırma ve İran’ın nükleer silaha sahip olmasına karşı kurulan uluslararası koalisyonu sürdürme zamanı” şeklinde konuştu.

Obama’nın konuşması İran’ın nükleer programıyla ilgili küresel kaygıların arttığı ve İsrail’in bir askeri saldırı olasılığının gündeme geldiği bir döneme rastgeliyor. İran konusunun Beyaz Saray’da Başkan Obama ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında yapılacak görüşmede büyük ağırlık taşıması bekleniyor.

İsrail ve Batılı ülkeler İran’ı sivil enerji programı kisvesinde nükleer silah geliştirmeye çalışmakla suçluyor; İran suçlamayı reddediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG