Erişilebilirlik

Obama'dan Ramazan Mesajı


Başkan Obama, Ramazan ayının başlaması üzerine Amerika’daki Müslümanlar’a ve İslam Dünyası’na hitaben bir mesaj yayınladı. Obama, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kutsal Ramazan ayı başlarken Michelle ve ben hem Amerika’daki hem de tüm dünyadaki Müslümanlar’a en iyi dileklerimizi iletiyoruz.

Ramazan ayı birçokları için sabır, şefkat, azim ve birlik beraberlik zamanıdır. Ramazan’da inananların aldıkları tüm dersler, uyum içinde bir bütünü oluşturur. Aileler ve komşular iftar saati geldiğinde leziz yemeklerle donatılmış sofralarda biraraya gelir.

Amerika’daki Müslüman toplumları oluşturanlar son derece farklı kökenlerden geliyor. Bu farklılık, ülkemiz için bir nimettir. Kimi Müslümanlar’ın kökeni Amerika’nın kuruluş yıllarına dayanırken kimileri henüz ülkemize yeni ayak basanlardır. Doktorlar, avukatlar, sanatçılar, öğretmenler, bilimadamları, kamu çalışanları, askerler, kısacası Amerika’nın dört bir yanında yaşayan birçok Müslüman, biraraya gelip iftar sofrasına oturacaklar.

Müslüman Amerikalılar Ramazan’ı kutlarken tek bir Amerikan ailesi olduğumuzun bir kez daha farkına varıyorum. Bizi ayırmaya, bölmeye, medeni haklarımızı ve dini özgürlüklerimizi elimizden almaya çalışanlara karşı Amerikalı Müslümanlar’ın yanında yer alıyorum. Dini inancı ya da dış görünüşü ne olursa olsun tüm Amerikan vatandaşlarının medeni haklarına bağlıyım. Ortak değerlerimizin, barış ve adaletin yanında duruyorum.

Bu arada kutsal Ramazan ayında savaş ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Müslüman’ı unutmamamız gerekiyor. Bu yıl çok sayıda Müslüman, yuvalarındaki huzur ve rahatlıktan mahrum bırakıldı. Bu Müslümanların bazılarının Ramazan Bayramı’nı kutlamaya bile güçleri yetmeyecek. Hep birlikte elele verip bu acıları dindirmeye çalışmalıyız. Bu kutsal ayda her insanın onurunu yükseltmek, ortak sorumluluğumuzdur. Müslümanlar da dahil ülkemize mültecileri kabul etmeyi sürdüreceğiz.

Başkanlığım boyunca Beyaz Saray’ın kapılarını Müslümanlar’a açtım, bu Ramazan’da da açacağım. Ramazan Bayramı’nı Beyaz Saray’da hep birlikte kutlayacağız. Başkanlık görevimin son yılında Müslümanlar’ın Amerika’ya yaptıkları katkıları onurlandırmaktan daha güzel bir Ramazan Bayramı kutlaması düşünemiyorum.”

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG