Erişilebilirlik

Obama'dan Kasırga Uyarısı


Sandy Kasırgası Amerika’daki başkanlık seçimlerini de etkiliyor. Seçim gezilerini iptal eden Başkan Barack Obama başkent Washington’a döndü. Öğle saatlerinde kısa bir basın toplantısı düzenleyen Obama, Sandy’nin büyük ve güçlü bir kasırga olduğunu hatırlattı, yetkililerin gerekli her türlü önlemi almaya çalıştığının altını çizdi.

Obama, kasırganın tam olarak nereyi vuracağının henüz tahmin edilemediğini ancak milyonlarca kişinin bundan etkilenebileceğini söyledi.

Başkan Obama, halktan evlerini tahliye emrine uymalarını da istedi. Obama, “Yerel yöneticileriniz sizden evlerinizi boşaltmanızı istiyorsa, bu isteğe uyun, ağırdan almayın, tahliye kararını sorgulamayın. Tahliye kararına uymamakla başkalarının da hayatını tehlikeye atabilirsiniz” uyarısında bulundu.

Obama, kasırga nedeniyle ortaya çıkabilecek durumlar için acil yardım ve kurtarma ekiplerinin hazırlıklı olduğunu da söyledi. Başkan, Florida ve Virginia eyaletleriyle Orlando’daki seçim gezilerini iptal etti.

Virginia, 6 Kasım’daki seçimlerde kilit eyaletlerden biri olarak biliniyor. Başkan yarınki Colorado ve Wisconsin gezilerini de iptal etti.

Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney de Virginia’daki seçim gezisini iptal etti. Ancak Romney, Ohio ve Iowa’da kampanya çalışmalarına devam ediyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG