Erişilebilirlik

Obama’dan Güldüren Tanıtım


Chicago’da 500 milyon dolarlık Başkanlık Kütüphanesi projesinin ayrıntılarını açıklayan eski başkan Barack Obama, projenin kendi kariyerinin temellerini attığı kentte, geleceğin liderleri için bir eğitim zemini olmasını umuyor.

Kentin güneyinde inşa edilecek merkeze yakın bir yerde konuşan eski Başkan Obama, 3 binanın yanı sıra halka açık bir çarşı ve Michigan Gölü kıyılarını çevreleyen bir parktan oluşacak kompleksin çizimleri ve 3 boyutlu tasarımlarını paylaştı.

Yaklaşık 21 bin metrekare alana kurulacak merkezde kütüphane ve müzenin yanı sıra derslikler, toplantı salonları, halk açık bir park ve eğlence alanı da olacak. Obama kendisini dinleyenlere hedefin geleceğin liderlerini yetiştirecek bir kurum yaratmak olduğunu söyledi. Obama, “Böylece meşaleyi ellerine alıp, geleceği değiştirmeye öncülük edebilirler” dedi. Gelirini kişisel bağışların oluşturacağı enstitünün inşaatının dört yıl süreceğini söyleyen Obama, programlamanın bu sene başlayabileceğini dile getirdi.

Eski Başkan, fitili yakmak için merkezin kurulacağı çevreyi iyileştirmek adına kendisi ve eşinin Chicago yaz istihdamı programına 2 milyon dolar bağışladığını da duyurdu.

“Dev ölü binalar görmek istemiyoruz’’ diye konuşan Obama, “Bizim istediğimiz halk için, kent için, ülke için yaşayan bir yer’’ dedi. Kompleksi tanıtırken mangal partilerinin sinyalini veren Obama karda kızakla kayılabilecek ya da göl manzarası seyredebilecek yerlerin olduğunu da altını çizdi. Obama ızgara yapmaktan bahsederken dinleyecilerin gülmesi dikkat çekti.

Obama’dan Güldüren Tanıtım
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Ve basketbol sevgisiyle tanınan Obama, espriyle karışık basketbol sahasının önemine de vurgu yaptı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG