Erişilebilirlik

Obama'dan Cumhuriyetçiler'e Çağrı


Başkan Barack Obama, Kongre’yi Cuma günü başlaması planlanan otomatik kesintilerden kaçınılması için bir an önce harekete geçmeye çağırdı. Başkan Obama, harcama kesintileri yüzünden öğretmenler dahil kamu sektöründe çalışan binlerce kişinin işsiz kalabileceğini söyledi. Obama, kesintiler ne kadar uzun süre devam ederse, ekonominin o kadar zarar göreceğini de kaydetti. Başkan mevcut belirsizliğin halen ekonomiye zarar verdiğine de dikkati çekti.

Obama, “Ne yazık ki dört gün içinde, Kongre, tamamen keyfi biçimde, ekonomiyi yavaşlatacak, iş kaybına yolaçacak, zaten maddi sıkıntıda olan birçok Amerikalıyı daha da sıkıntıya sokacak, otomatik kesintileri başlatmaya kararlı görünüyor.”

Başkan bu açıklamaları Beyaz Saray’da eyalet valileriyle düzenlenen toplantıda yaptı. Obama, valilerden, eyaletlerini temsil eden Kongre üyeleriyle durumun aciliyetini konuşmalarını da istedi.

85 milyarlık bütçe kesintileri 1 Mart günü başlayacak. Başkan Obama, Cumhuriyetçilerden, Senato’daki demokratların hazırladığı planı kabul etmelerini istiyor. Bu plan, zenginlerin yararlandığı bazı vergi indirimlerinin kaldırılmasını bu şekilde devletin daha fazla vergi toplayarak gelirini arttırmasını öngörüyor. Cumhuriyetçilerse, 31 Ocak 2012 tarihinde varılan uzlaşmayla vergileri yükselttiklerini, bundan sonraki adımın devletteki aşırı harcamaların kısılması olduğunu savunuyor.

2012’nin son saatlerinde varılan anlaşmayla, yıllık geliri 450 bin ve üzerinde olan mükelleflerin vergileri yükseltilmişti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG