Erişilebilirlik

11 Eylül Terör Saldırılarının 11. Yıldönümü


Başkan Obama ve Beyaz Saray yetkilileri saygı duruşunda
Başkan Obama ve Beyaz Saray yetkilileri saygı duruşunda
Bugün 11 Eylül 2012. El-Kaide’nin Washington, New York ve Pennsylvania’da giriştiği terör saldırılarının 11’nci yıldönümü. Bugün bütün Amerika’da ve ülke dışındaki Amerikan temsilciliklerinde anma törenleri yapıldı.

New York, Washington ve Pennsylvania’nın Shanksville bölgesinde binlerce kişi, 11 Eylül 2001’de saldırılarda ölen 3 bine yakın kişiyi andı.



Başkan Obama ve eşi Michelle Obama bu sabah 8:45’te Beyaz Saray’da bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Obamalar daha sonra bir uçağın çarparak 184 kişinin ölümüne neden olduğu Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon’da yapılan törene katıldı. Başkan Obama burada yaptığı konuşmada 11 Eylül kurbanlarının sonsuza dek unutulmayacağını belirtti.

New York’ta Sıfır Noktası (Ground Zero) olarak bilinen ikiz kulelerin çarpan uçaklarla yıkıldığı noktada düzenlenen törende her yıl olduğu gibi ölenlerin adları okundu. Ancak önceki yıllardan farklı olarak bu kez törene siyasetçiler katılmadı. Töreni ölenlerin aileleri izledi.

11 Eylül seremonilerinden görüntüler

Buarada Amerikalı Türkler’in New York’taki şemsiye kuruluşu Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu ve merkezi Washington’daki Türk-Amerikan Dernekleri Birliği de birer bildiri yayınlayarak 11 Eylül saldırılarını kınadı.

Törenlere de katılan Türkler ikiz kulelerde hayatını kaybeden Zühtü İbiş’i de andı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG