Erişilebilirlik

Yönetimden Polis Kameraları İçin Ödenek


Amerika Adalet Bakanlığı, Obama yönetiminin polislerin üniformaları üzerinde taşıdıkları video kameraların kullanımını yaygınlaştırmak için çok sayıda yerel emniyet teşkilatına 20 milyon dolar vereceğini açıkladı.

Obama Yönetimi, bu kararı 25 yaşındaki siyah genç Freddie Gary’in Baltimore’da gözaltındayken ölmesi üzerine patlak veren sokak ayaklanmasından hemen sonra aldı.

Görevine yeni başlayan Adalet Bakanı Loretta Lynch, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üniforma kamerası pilot programının Adalet Bakanlığı’nın kapsamlı çabalarının hayati bir parçası olduğunu söyledi. Lynch, Adalet Bakanlığı’nın, 21‘nci yüzyılın zorluklarıyla başa çıkması gereken kolluk kuvvetlerine, ihtiyacı olan destek ve eğitimi sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Üniforma üzerinde taşınan video kameraların emniyet teşkilatları içinde şeffaflığı sağlaması ve polisi sorumluluk almaya teşvik etmesi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Lynch, bu aygıtların kamu güvenliğini sağlama açısından da yararlı olduğunu söyledi.

Pilot program, Başkan Obama’nın Aralık ayında açıkladığı 75 milyon dolar maliyetli ve üç yıl süreli girişimin birinci ayağı. Yetkililer, kameraların fark yaratıp yaratmadığının araştırılması için de bir milyon dolar ayrıldığını söyledi.

Kamuoyu, son zamanlarda beyaz polisin siyahlara karşı takındığı sert ve şiddet içerikli tavır nedeniyle Amerika çapındaki tüm polis teşkilatlarının daha şeffaf olmasını talep ediyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG