Erişilebilirlik

Obama Yine "Soykırım" Demedi


Başkan Barack Obama 24 Nisan Ermeni Anma Günü nedeniyle yayınladığı masajda daha önceki yıllarda yaptığı gibi “soykırım” deyimini kullanmaktan kaçınarak sadece Ermenice “büyük felaket” anlamına gelen “Meds Yeghern” sözcüğünü kullandı.

98 yıl önce Osmanlı imparatorluğunun son günlerinde öldürüldüğü ya da ölüme gönderildiği söylenen 1, 5 milyon Ermeni’nin anısına, dünyanın diğer yerinde olduğu gibi Amerika’da da saygı gösterildiğini belirten Obama, 1915 olaylarıyla ilgili görüşünün değişmediğini söyledi.

Gerçeklerin tam olarak kabul edilmesinin herkesin çıkarına uygun düştüğünü vurgulayan Başkan Obama, geçmişin acılı olaylarını reddetmeyen ülkelerin daha güçlü hale geldiğini ve daha adil, hoşgörülü bir geleceğin temellerini attığını söyledi. Başkan Barack Obama, mesajında bu şekilde davranarak tarihinin en karanlık sayfalarını kapamaya çalışan Amerika’yı örnek gösterdi.

Cesur Ermeniler ve Türkler’in şimdiden bu yolu benimsediğini kaydeden Obama bu kişileri kendisinin ve hükümetlerinin desteğiyle daha fazla çaba göstermeye teşvik ettiklerini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG