Erişilebilirlik

Obama'ya Gönderilen Şüpheli Mektupta da Risin Bulundu


Başkan Barack Obama'ya gönderilen tüm mektuplar, diğer yetkililere gönderilenler gibi özel tesislerde önce kontrol ediliyor.
Başkan Barack Obama'ya gönderilen tüm mektuplar, diğer yetkililere gönderilenler gibi özel tesislerde önce kontrol ediliyor.
Başkan Barack Obama’ya gönderilen bir mektupta bulunan şüpheli maddenin yapılan ilk test sonuçlarında, ölümcül zehir olan risin tespit edildi. Amerikalı politikacılara son iki gün içinde iki benzer şüpheli posta gönderiliyor.

Federal Soruşturma Dairesi FBI Obama’ya gönderilen mektubun Gizli Servis tarafından zaman kaybetmeden karantinaya alındığını ve kendileri tarafından da eşgüdümlü bir inceleme başlatıldığını bildirdi.

Yetkililer, şüpheli mektuplarla Boston Maratonu’nu hedef alan bombalı saldırı arasında bir bağlantı görmüyor. Ayrıca risin testlerinin sonuçlarının hatalı çıkabileceğine de dikkati çekiyorlar.

Başkan’ın korunmasından sorumlu Gizli Servis tarafından yapılan açıklamada, Obama’ya gönderilen mektubun Beyaz Saray dışında tüm postaların ayrıntılı bir şekilde tarandığı tesiste fark edildiği bildirildi.

Dün de Mississippi eyaleti Cumhuriyetçi Parti senatörü Roger Wicker’a gönderilen bir mektupta risin maddesine rastlanmıştı.

Senatör Wicker’a gönderilen zarfta yapılan üç ayrı analizde zehirli risin maddesine rastlandı. Zarfın, Tennesse eyaletinde bağlı Memphis kentinden postalandığı bildirildi. Memphis, Senatör Roger Wicker’ın eyaleti Mississippi sınırında bulunuyor.

Kongre polisi soruşturmasını FBI ile birlikte yürüttüğünü açıkladı.

Risin en son 2004 yılında Senato’nun postaların denetlendiği bürosunda çıkmış, Senatörlerin bürolarının bulunduğu iki bina tahliye edilmişti.

Çok kuvvetli bir doğal zehir olan risinin tek damlası yetişkin bir insanı öldürmeye yetebiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG