Erişilebilirlik

Obama Beyaz Saray’da Trump'la Görüştü


Obama ve Trump Beyaz Saray’da Biraraya Geldi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Amerika Başkanı Barack Obama, Ocak ayında görevini kendisinden devralacak olan 8 Kasım seçimlerinin galibi Donald Trump’la Beyaz Saray’da biraraya geldi.

Obama, Trump ile görüşmesinde iç ve dış politika konularını ele aldıklarını, önceliğinin geçiş sürecinin başarılı şekilde tamamlanması olduğunu söyledi.

Obama, birlik olmanın önemine vurgu yaptı, hangi parti, hangi görüşten olursa olsun birlikte hareket etmenin, ortak çalışmanın karşılaşılan sorunları çözmede önemli olduğunu kaydetti.

Obama, Michelle Obama’nın da gelecekteki first lady; Trump’ın eşiyle biraraya geldiğini de kaydetti.

Barack Obama, “Trump’a başarılı olmanız için size elimizden gelen yardımı yapacağız” dedi, “Zira siz başarılı olursanız ülke başarılı olur,” ifadelerini kullandı.

Başkan seçilen Donald Trump da Obama’ya teşekkür etti, 10-15 dakika olarak planlanan görüşmenin daha uzun sürdüğüne dikkat çekti. Trump, Obama’ya büyük saygısı olduğunu da kaydetti.

Trump, aynı görüşü paylaştıkları ve anlaşamadıkları birçok farklı konuyu görüştüklerini söyledi.

Trump, gelecekte Başkan ile çalışmayı dört gözle beklediğini de kaydetti.

Trump, “Sayın Başkan sizinle birlikte olmak büyük onur, sizinle ileride daha çok görüşmeyi dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Obama ve Trump’ın geçiş sürecini görüşmesi 90 dakika sürdü.

Trump Obama ile yüzyüze ilk defa görüştüklerinin altını çizdi.

Obama ve Trump’ın sert ifadelerle dolu aylar süren seçim kampanyasının ardından nezaketi elden bırakmamaları dikkat çekiciydi.

Bu arada Trump’ın seçim kampanyasının internet sitesinde yer alan Müslümanlar’ın Amerika’ya girişinin yasaklanması yolundaki seçim vaadi sayfadan kaldırıldı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG