Erişilebilirlik

Obama ve Kerry’den Türkiye’deki Demokratik Yolla Seçilmiş Hükümete Destek


ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry Türkiye’deki darbe girişimiyle ilgili telefon görüşmesi yaparak, ‘Türkiye’de demokratik yoldan seçilmiş hükümete’ desteklerini ifade etti.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Obama ve Kerry görüşmede, ‘Türkiye’deki tüm tarafların, demokratik yoldan seçilmiş hükümeti desteklemesi, itidalli olması, tüm şiddet ve kan dökücü eylemlerinden kaçınması gerektiği’ üzerinde durdu.

Kerry, Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarının emniyeti ve güvenliğine odaklanmaya devam edeceğinin altını çizerken, Obama da Kerry’den gelişmelerle ilgili kendisini düzenli bilgilendirmesini istedi.

John Kerry de ayrıca bir yazılı açıklama yaparak, ABD’nin Türkiye’deki gelişmelerden ciddi endişe duyduğunu kaydetti.

“Çok akışkan durumu takip ediyoruz” ifadesini kullanan Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını ve ABD’nin Türkiye’nin demokratik yoldan seçilmiş, sivil hükümetine ve demokratik kurumlara kesin desteğini vurguladığını bildirdi.

Kerry, tüm tarafları Türkiye genelindeki diplomatik misyonların ve sivillerin emniyeti ve refahını güvenceye almaya çağırdıklarını da belirtti. Kerry, ABD’nin Türkiye’deki diplomatik misyonlarının da Amerikalıları bilgilendirmeye devam ettiğini kaydetti.

Pentagon: 'Yakından takip ediyoruz'

Amerika Savunma Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkilisi, Türkiye’deki darbe girişimiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’deki durumu yakından takip ediyoruz. Türkiye’deki personelimizin, sivillerimizin ve ailelerinin can güvenliği ile tesislerimizin emniyetini sağlamak üzere gerekli önlemleri alıyoruz. An itibariyle, İncirlik Üssü durumdan etkilenmemiştir ve IŞİD’le ilgili operasyonlarımız İncirlik’ten yapılmaya devam edecek” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG