Erişilebilirlik

Obama ve Kerry’den Ramazan Mesajı


Başkan Obama, geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da iftar yemeği verecek
Başkan Obama, geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da iftar yemeği verecek

Ramazan’ın insanların kendi kendileriyle hesaplaşma ve özveri zamanı olduğunun altını çizen Obama, Müslümanlar’ın bu dönemde yoksullara ve mağdurlara yardım ettiğini belirtti. Amerika’daki Müslümanlar birey, örgüt ve işletmelerin de gelir eşitsizliği ve yoksullukla fırsat eşitliği sağlayarak mücadele ettiğini kaydeden Obama, bunu yalnızca yardımlarla yapmadıklarını, aynı zamanda eğitim, beceri ve sağlık hizmeti de sağladıklarını sözlerine ekledi.

Obama’nın Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamasında Ramazan’ın başkalarına kendimize davranılmasını istediğimiz gibi davranma sorumluluğunu hatırlattığı, bu sorumluluğun tüm inançları bir araya getiren temel ilkeler olduğu belirtti.

Başkan Obama, her yıl olduğu gibi bu yıl da Amerikalı Müslümanlar’a iftar yemeği verecek.

Kerry: ‘Ramazan Amerika’nın çeşitliliğini yansıtıyor’

Dışişleri Bakanı John Kerry de, Ramazan’ın barış ve ibadet zamanı olduğunu, yardım ve merhamet dönemi olduğunu hatırlattı ve bu değerlerin tüm insanların kalbine kazındığını belirtti.

“Amerika’nın dini cemaatlerinin çeşitliliği ve yurtseverliği, bize güç katıyor. İbadet özgürlüğümüz bize paylaştığımız gelenekleri güçlü bir şekilde hatırlatıyor” diyen Kerry, Ramazan’ın Amerika’yı birleştiren kültürel çeşitliliği ve toplum bilincini yansıttığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Kerry de Başkan Obama gibi, Ramazan’da Müslüman toplum liderlerine iftar yemeği vereceğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG