Erişilebilirlik

Obama ve Erdoğan Arasında Telefon Görüşmesi


Başkan Obama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan en son geçen hafta Antalya'daki G-20 Zirvesi'nde bir araya gelmişti.
Başkan Obama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan en son geçen hafta Antalya'daki G-20 Zirvesi'nde bir araya gelmişti.

Başkan Barack Obama, Türkiye’nin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından konuyu görüşmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Obama’nın Türkiye’nin egemenliğini koruma hakkına Amerika’nın ve NATO’nun desteğini ilettiği bildirildi.

Görüşmede iki lider, gerginliğin azaltılması ve bu tarz olayların tekrarlamaması için gerekli tedbirlerin alınması konusunda görüş birliğine vardı.

Beyaz Saray açıklamasında ayrıca iki liderin IŞİD’i zayıflatma ve nihayetinde yok etme çabaları konusundaki kararlılıklarını paylaştığı belirtildi.

Başkan Barack Obama, dün Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ı Beyaz Saray’da ağırladığı sırada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin toprağını ve hava sahasını koruma hakkı olduğunu vurgulamış, bununla birlikte gerginliğin hafifletilmesi için Türkiye ve Rusya’nın bir an önce konuyu karşılıklı görüşmesinin önemine değinmişti.

Kerry Lavrov'u aradı

Dışişleri Bakanı John Kerry de Çarşamba günü telefonla Rus mevkidaşı Sergei Lavrov'la telefonda görüştü. Kerry, olayda yaşanan can kaybı nedeniyle taziyelerini bildirdi, her iki tarafa da itidal ve diyalog çağrısında bulundu. Kerry, gerginliğin ikili ilişkilerdeki gerilimi ve Suriye'deki durumu daha da tırmandırmaması gerektiğinde de işaret etti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG