Erişilebilirlik

Obama ve Clinton Birlikte Miting Düzenledi


ABD Başkanı Barack Obama ve Demokrat Parti’nin Başkan adayı Hillary Clinton bu yılki seçim kampanyasında ilk kez birlikte kürsüye çıktı.

Başkanlık uçağı Air Force One’la birlikte geldikleri Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde coşkulu bir kalabalığa seslenen Obama ve Clinton, konuşmalarında birbirleri hakkında övgü dolu sözler sarf etti. Clinton, Obama’nın başkanlığının ilk döneminde Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmüştü ancak ikili 2008 yılındaki Demokrat Parti ön seçimlerinde birbirlerine rakip olmuştu.

Clinton konuşmasında, hem iyi hem de kötü zamanlarda Obama’nın yanında olmaktan onur duyduğunu söyledi ve onun ‘liderliğini’ övdü.

Obama’nın Amerika’yı ikinci bir Büyük Buhran’dan kurtardığını söyleyen Clinton, son 8 yılda Obama başkanlığında özellikle ekonomide sağlanan başarılara atıfta bulunarak, kendisinin de başkan seçildiği takdirde bunları daha da ileri noktalara taşıma kararlılığında olduğunu vurguladı ve “hala yapacak çok işimiz var” dedi.

Clinton konuşmasında, zengin Wall Street şirketlerinin vergilerden paylarını düşeni ödemesi, istihdamı dışarıya taşıyan şirketlerin cezalandırılması, Amerikalı işçilerle karlarını paylaşanların ödüllendirilmesi ve çok sayıda Amerikalı öğrencinin başına dert olan yüksek borçların azaltılması ya da yok edilmesi gibi siyasi önceliklerine değindi.

Clinton’ın ardından kürsüye gelen Başkan Obama da, konuşmasına başlamadan kalabalığa “Hillary” diye tempo tutturdu. ”Bugün buradayım çünkü Hillary Clinton’a inanıyorum” diyen Obama, Clinton’ın dışişleri bakanlığı dönemindeki icraatlarının yanı sıra, sağlık hizmetlerinin daha fazla kişinin yararlanabileceği ücretlere çekilmesi ve orta sınıf Amerikalı ailelere yardımcı olmaya dönük politika hedeflerinden övgüyle bahsetti.

Obama, Clinton için, “Bu makam için Hillary Clinton’dan daha kalifiye herhangi bir erkek ya da kadın bugüne kadar çıkmadı” ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG