Erişilebilirlik

Obama ve Cameron’un Gündemi Suriye


Başkan Barack Obama ile İngiltere Başbakanı David Cameron bugün Beyaz Saray’daki görüşmede Suriye’nin yanı sıra G8 zirvesi ve terörle mücadele konularını ele alacak

Başkan Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron bugün Washington’da biraraya geliyor. İki liderin öncelikli olarak Suriye konusunu ele almaları bekleniyor.
Cameron Cuma günü aynı konuyu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de görüştü.
Amerika ve Rusya Cenevre’de bir konferans düzenlemek ve bu konferans sırasında Şam rejimiyle isyancıları barış görüşmelerine oturtacak şekilde baskı oluşturmak istiyor.
Suriye hükümeti isyancılarla barış görüşmeleri yapmak istenmiyor. İsyancılar da Beşar Esat’ın iktidarda olmadığı bir formül istiyor.

Beyaz Saray yetkilileri, Obama ile Cameron’un, gelecek ay Kuzey İrlanda’da yapılacak G8 zirvesini de ele alacaklarını bildirdi.

Görüşme gündeminde ekonomik ilişkiler ve terörle mücadele konuları da yer alıyor.
İngiltere Başbakanı David Cameron, bugün ayrıca Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri ile de biraraya gelecek. Cameron bu görüşme sonrasında Boston’a da giderek, 15 Nisan’daki saldırılar sonrasında yapılan soruşturma ve alınan önlemleri konusunda bilgi alacak. Bu görüşmelerle Cameron, İngiltere’nin bu deneyimden nasıl bir ders alması gerektiğini öğrenmeyi amaçlıyor.

Cameron’un üç günlük Amerika ziyareti New York’ta noktalanacak. İngiltere lideri burada BM tarafından küresel kalkınma hedefleri konulu konferansa katılacak.
Bu, Obama’nın ikinci kez başkanlığa seçilmesinden sonra David Cameron’un Amerika’ya ilk ziyareti oluyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG