Erişilebilirlik

Obama ve Biden Orlando’da


Başkan Barack Obama 49 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Başkan yardımcısı Joe Biden ile birlikte Orlando’ya gitti.

Obama ve Biden saldırıda ölenlerin yakınlarıyla bir araya geldi. Başkan Obama, Amerika’nın silah şiddetini kontrol altına almak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Obama, “Bu tür olayların yeniden gerçekleşmesini engellemek için daha fazlasını yapmalıyız, bu askeri gücümüzden daha fazlası olacak” dedi.

Başkan Obama, ülkesinin sorunlu ve öfkeli insanlara saldırıda kullanılan silah gibi yüksek güçlü silahları çok kolay verdiğini belirtti.

Saldırıyı IŞİD üstlenmişti ancak CIA Başkanı John Brennan saldırgan Ömer Metin ile yabancı bir örgüt bağlantısı bulamadıklarını söylemişti.

Ömer Metin, Orlando’da eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenlemiş, 49 kişi yaşamını yitirmişti. Düzenlenen operasyonda Ömer Metin de öldürülmüştü.

McCain geri adım attı

Bu arada saldırıdan doğrudan Başkan Barack Obama’nın sorumlu olduğunu söyleyen Arizona senatörü John McCain, yanlış anlaşıldığını söyledi. McCain saldırıdan Obama’nın politikalarının sorumlu olduğunu belirtmek istediğini kaydetti.

McCain, “Yanlış konuştum, Başkan’ın kişisel olarak sorumlu olduğunu söylemek istemedim, Obama’nın ulusal güvenlik politikalarına atıfta bulundum, Başkan’ın kendisine değil” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG