Erişilebilirlik

Obama Suriye'ye Keşif Uçuşlarını Onayladı


Üst düzeyde bir Beyaz Saray yetkilisi Başkan Barack Obama’nın Suriye üzerinde keşif uçuşları yapılmasını onayladığını açıkladı.

Yetkili Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada Obama’nın henüz bir askeri harekatı onaylamadığını ancak Amerika’nın Suriye’nin doğu ve kuzeyi ile Irak’ın batısında büyük toprak parçaları ele geçiren İslam Devleti militanlarına karşı askeri seçenekler hazırlamakta olduğunu belirtti.

Pentagon yetkilileri IŞİD militanlarına karşı Irak-Suriye sınırının iki tarafında da askeri müdahale gerektiği görüşünde.

Ancak Suriye’de devam eden iç savaş Amerikan askeri operasyonunu güçleştiriyor. Beyaz Saray yetkilileri Başkan Obama’nın askeri müdahale ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yardım eder görünmek istemediğini söylüyor. Esad ülkesinde üç yıldır süren iç savaştan sürekli “terörist” olarak tanımladığı isyancıları sorumlu tutuyor.

Pazartesi günü Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim IŞİD’e karşı Amerika ve İngiltere dahil uluslararası toplulukla işbirliğine açık olduğunu ancak girişilecek herhangi bir saldırının Şam hükümeti ile koordine edilmesi gerektiğini açıkladı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG