Erişilebilirlik

'Obama Siber Savaş Programını Genişletti'


Amerikan New York Times gazetesi, Başkan Barack Obama’nın iktidarının ilk aylarında İran’ın nükleer tesislerindeki bilgisayarları hedef alan siber saldırılar düzenlenmesi talimatını verdiğini yazdı.

Adı açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberde, Amerika’nın siber savaş programının bu dönemde önemli ölçüde genişletildiği vurgulanıyor. Söz konusu program bir önceki yönetim sırasında – George W. Bush döneminde oluşturulduğu bildirildi.

İran nükleer programını hedef alan bilgisayar saldırılarından İsrail ve batılı ülkeleri sorumlu tutuyordu. Ancak bugüne kadar düzenlenen saldırıları üstlenen olmadı.

En son İran ve Ortadoğu ülkelerindeki bilgisayarlarda ortaya çıkan Flame (Alev) adlı virüsün şu ana kadar görülen en ciddi sanal tehditlerden biri olduğu açıklandı. İran, Flame virüsünün daha önce bilgisayarlarını etkileyen Stuxnet virüsünden daha zararlı olduğunu açıkladı, ancak önlemler geliştirildiğini bildirdi.

2010 yılında ortaya çıkan Stuxnet virüsü santrifüjlere zarar vererek İran’ın nükleer programının aksamasına neden olmuştu.

New York Times gazetesi haberle ilgili olarak son 18 ay süren incelemesinde Amerikalı, Avrupalı, İsrailli yetkililer ve uzmanlarla konuştu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG