Erişilebilirlik

Obama Sağlık Reformu Kapsamında Atılan Adımları Savundu



Başkan Barack Obama, bu yılın başlarında uygulamaya konan reformlar sayesinde yaşlılara sağlanan sağlık sigortasında hükümetin borçlarını ödeme gücünün arttığını söyledi.

Haftalık radyo konuşmasında yeni yayınlanan bir rapora değinen Obama, Medicare adı verilen sağlık sigortası programının ömrünü uzattıklarını ve bunu “israf, yolsuzluk ve suistimali” ortadan kaldırarak yaptıklarını belirtti. Obama, ilerleyen yıllarda Medicare programındaki Amerikalıların yılda ortalama 200 dolar daha az prim ödemesi yapacaklarını söyledi.

Mart ayında Demokratların yoğun çabaları sonucu kabul edilen sağlık reformu kapsamında milyonlarca sigortasız Amerikalının sağlık sigortasına sahip olması sağlanacak.

Cumhuriyetçiler ise Obama’nın konuşmasına verdikleri yanıtta gecikmedi. Cumhuriyetçi milletvekili Peter Roskam, Obama’nın zenginlere yönelik vergi kesintilerini içeren programının Ocak’ta süresinin dolacağını hatırlattı. Roskam, Amerika’nın içinde bulunduğu ekonomik ortamda vergi artışlarının olmasının istihdamı olumsuz etkileyeceğini savundu.

XS
SM
MD
LG