Erişilebilirlik

Obama Rusya ve Çin'in Desteğini Arıyor


Başkan Obama Hawaii'de Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'le görüştü
Başkan Obama Hawaii'de Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'le görüştü

Başkan Barack Obama, İran’a yaptırımların etkili olduğuna işaret ederek, Tahran hükümetini nükleer programından vazgeçmeye zorlayacak adım atmaya ikna etmek için Çin ve Rusya’ya danışacağını açıkladı.

Hawaii’deki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği örgütü zirvesinden sonra konuşan Obama, İran’a karşı hiçbir seçenekten vazgeçmediklerini bildirdi.

Obama, zirve toplantısından sonra Rusya ve Çin liderleriyle biraraya geldi, Uluslararası Atom Enerji Dairesi’nin İran’ın nükleer programıyla ilgili hazırladığı son raporu görüştü. Rapora göre İran’ın nükleer silah üretmeyi planladığı yönünde kuvvetli kanıtlar bulunuyor.

İsrail dün Tahran hükümetine karşı daha sert yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunmuştu. Başbakan Benyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler’e bağlı nükleer enerji dairesinin son raporunun “İran’ın sistematik biçimde nükleer silah üretmeye çalıştığını” kanıtladığını ve her devletin bundan “görünen sonucu” çıkarması gerektiğini söyledi.

Uluslararası topluma İran’ın nükleer silahlanma yarışını durdurması çağrısında bulunan Netanyahu, bu ülkeyi nükleer programından vazgeçirecek iki yolun güçlü yaptırımlar ve güvenilir bir askeri seçenekten geçtiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG