Erişilebilirlik

Obama Pakistan'daki Hava Operasyonlarını Resmen Üstlendi


Obama Pakistan'daki Hava Operasyonlarını Resmen Üstlendi
Obama Pakistan'daki Hava Operasyonlarını Resmen Üstlendi

Başkan Barack Obama, uzaktan kumandalı uçaklarla Pakistan’da düzenlenen operasyonları savundu.

Obama bu açıklamasıyla daha önce hiçbir Amerikalı yetkilinin doğrulamadığı bu operasyonları resmen doğrulamış oldu.

YouTube ve Google+ sosyal paylaşım siteleri üzerinden Amerikalıların sorularını yanıtlayan Başkan Obama, uzaktan kumandalı uçaklarla düzenlenen operasyonların El Kaide ve bağlantılı diğer örgütleri hedef aldığını, saldırıların büyük çoğunluğunun Pakistan’ın federal idaresi altında bulunan aşiret bölgelerinde düzenlendiğini bildirdi.

Operasyonların rastgele değil nokta hedeflere düzenlendiğinin altını çizen Obama, bu saldırılarda hedeflerin önceden belirlendiğini, ulaşılması zor bölgelerdeki “aktif teröristlere” odaklandığını söyledi.

Obama’nın bu açıklamalarından önce Washington, Pakistan’da uzaktan kumandalı uçaklarla operasyon düzenlediğini resmen doğrulamamıştı. Yetkililer zaman zaman adlarının açıklanmaması koşuluyla bu operasyonların düzenlendiğini değişik basın-yayın organlarına aktarmıştı.

Pakistan hükümetiyse bu operasyonları egemenliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle sürekli kınıyor. Ancak operasyonların Pakistan istihbaratının yardımı olmadan düzenlenmesinin imkansız olduğuna inanılıyor.

XS
SM
MD
LG