Erişilebilirlik

Obama Otomatik Kesintilere Karşı Kongre'yi Uyardı


Başkan Barack Obama, Kongre üyelerinden 1 Mart’ta başlayacak otomatik kesintilerden kaçınma çağrısı yaptı.

Obama devlet harcamalarında gidilecek bu otomatik kesintilerin ekonomiye zarar vereceğini, binlerce Amerikalının işini etkileyeceğini savundu.

Başkan haftalık radyo konuşmasında, bütçe açığında azaltmaya gidilmesi için, Kongre üyelerinden sosyal güvenlik programları ve vergi yasalarında yapılacak değişikliklerde duyarlı davranmalarını istedi. Ülke ekonomisinin istikrara kavuşması için bütçe açığının en az 4 trilyon dolar daha azaltılması gerekiyor.

Obama Kongre’nin zaten federal devlet harcamalarında kesintiler yaparak ve zengin Amerikalılar’a uygulanan vergileri arttırarak bütçe açığının azaltılması yönünde tedbirler aldığını hatırlattı. Başkan, Mart ayı başında başlayacak otomatik kesintilerin önlenmesi için Kongre üyelerinden benzer tedbirler almalarını istedi.

Obama’ya yanıt veren Cumhuriyetçi Partili Alaska Senatörü Lisa Murkowski ise, Amerika’nın enerji bolluğu yaşadığı bir dönemde olduğunu söyledi. Murkowski, bununla birlikte enerji projelerinin, “külfetli düzenlemeler, geciken izinler ve inatçı davalar” yüzünden uygulanamadığını savundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG