Erişilebilirlik

Obama Anketlerde Öne Geçti


Obama Florida'da kendisini destekleyen bir seçmen tarafından böyle kucaklandı
Obama Florida'da kendisini destekleyen bir seçmen tarafından böyle kucaklandı
Son kamuoyu yoklamaları, seçime sekiz hafta kala Başkan Barack Obama’nın, en azından şimdilik Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney’in önüne geçtiğini gösteriyor.

Cumhuriyetçi Parti kurultayı sonrası iki aday anketlerde başa baş gidiyordu. Ancak Demokrat Parti kurultayı sonrası dört ayrı ankette de Obama’ya verilen desteğin arttığı görüldü.



Önde gelen iki araştırma kurumu Gallup ve Rasmussen’ın anketlerinde Obama’ya verilen destek yüzde 49’a ulaşırken, Romney’in yüzde 45’de kaldığı belirlendi.

Öteyandan Obama’nın kampanyası için topladığı bağış miktarı aylardan biri ilk kez Romney’i geçti. Romney’in kampanyası Ağustos’ta 111 milyon dolar topladığını bildirirken Obama’nın kampanya meneceri geçen ay 114 milyon toplandığını açıkladı.

Adaylar, başkan ulusal değil eyalet düzeyinde alınan oylarla seçildiği için kampanyalarını sonucu belirleyecek kilit eyaletlerde sürdürüyor. Florida’da seçmenlerine konuşan Obama, kurultaydaki konuşmasında belirttiği ekonomik hedeflere dikkati çekti. Başkan, planının ihracatı arttıracağını, istihdam yaratacağını, dış petrol kaynaklarına bağımlılığı azaltacağını, yüksek öğrenimi daha ucuz hale getireceğini ve orta gelirli kesime zarar vermeden bütçe açığını azaltacağını söyledi.

Florida kararsız seçmenlerin yoğun olduğu ve seçimin sonucunu değiştirebilecek eyaletler arasında bulunuyor.

Obama Charlotte’taki Demokrat Parti Ulusal Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Amerikalılar’dan üretim, enerji, eğitim ulusal güvenlik ve bütçe açığıyla mücadele hedefinde kendisine destek vermesini istemiş, bu şekilde yaşanacak ilerlemeyle daha çok istihdam ve daha fazla fırsat oluşacağını, ekonomiyi daha sağlam temeller üzerine oturtacağını söylemişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG