Erişilebilirlik

Obama'nın Başkanlık Sonrası Projeleri Neler?


Obama'nın Başkanlık Sonrası Projeleri Neler?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Eski başkan Barack Obama, görevi devretmesi sonrasında ilk defa Ocak ayında memleketi Chicago’da halkın karşısına çıktı. Chicago Üniversitesi’nde gençlerle buluşan Obama, konuşmasıyla, gelecekle ilgili projelerinin de ipucunu verdi aslında. Peki Obama’yı bundan sonra ne gibi çalışmaların içinde göreceğiz.

Barack Obama, başkanlığı devrettikten sonra ilk kez, Chicago’nun güneyinde, sosyal örgütlerde çalıştığı günleri hatırlatan genç liderlerle biraraya gelmeyi tercih etti.

Obama, “Dünyayı ateşe vermediğimin farkına ilk kendim vardım” şeklinde konuştu.

Ancak Obama geçmişinden bahsetmek yerine, geleceğini ve yeni kariyerini anlatmayı tercih etti. Kurduğu Obama Vakfı’nın sosyal örgütlenme için çalışacak yeni nesle nasıl yardım edeceğini açıkladı.

Chicago Üniversitesi'nden Mark Hansen, “Bence bir kere sosyal örgütçü olan, her zaman öyledir” diyor.

Mark Hansen, Obama’nın başkanlık sonrası isteklerinin, seçilmeden önceki kampanya süreciyle aynı başlıklarda, ‘Umut’ ve “değişim”de birleştiğini söylüyor.

Hansen, “Bence niyeti, gençler arasında bir kamu hizmeti algısı yaratmak. Özellikle de iyi bir altyapıdan yoksun ve sesini çoğu zaman duyuramamış olanlar arasında” şeklinde konuşuyor.

Cemal Cole, böyle gençlere “Benim Mahallem, Benim Şehrim” isimli yardım örgütü sayesinde erişiyor. Gençleri marjinalleştikleri çevrelerden çıkarıp, etraflarındaki şehri ve dünyayı görme fırsatı veriyorlar.

Cole says his efforts captured the attention of the Obama Foundation, which gave him a ticket to attend the discussion.

Cole, bu çabalarının Obama Vakfı’nın dikkatini çektiğini söylüyor: “Ben, sosyal sorumluluk projelerinde çalışıyorum ve öğrendiklerimden keyif alıyorum.”

Cole, Obama Vakfı ile de çalışmak ve hedeflerine ulaşmak için daha fazla yardım almak istiyor.

Cemal Cole, “Bence Obama bu platformu özellikle sosyal eylemcileri yüreklendirmek için kullanacak. Çoğu zaman kaynak bulmakta zorlanıyoruz. Bence Obama Vakfı, ilişkileri sayesinde bize kaynak bulacak ve bu harika bir gelişme” diyor.

Eski başkan Barack Obama, “Yardım için yapabileceğim tek önemli şey, liderlik vasfı olan gelecek nesli, dünyayı değiştirme inisiyatifini ellerine almaya hazırlamak olur” diyor.

Mark Hansen ise, “Bu daha sadece başlangıç. Obama, kendi mirasını şekillendirmek için, başkanlığı sonrasında da kendine bir yön çizdi. Aynı zamanda, başkanlığının halkın farklı kesimlerine yaptığı katkıları da özellikle ön plana çıkarmak istiyor” şeklinde konuşuyor.

Bazı mahalleler ve kentler hala bağışlar ve desteklerle şekilleniyor. Chicago’da bir zamanlar Obama’nın yaşadığı güney mahallesi de buna dahil. Şimdilerde mahalle Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi inşaatıyla yeniden şekillenecek gibi görünüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG