Erişilebilirlik

Obama Netanyahu'yla Telefonda Görüştü


Başkan Barack Obama, telefon görüşmesinde, bugünkü olay sırasında meydana gelen can kaybından büyük üzüntü duyduğunu söyledi, 'trajik olaylara' neden olan gelişmelerin bir an önce açığa çıkarılmasının önemini vurguladı

İsrail’in Gazze’ye yardım taşıyan operasyonu sonrasında Başkan Barack Obama Başbakan Benjamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yaptı.

15 dakikalık telefon konuşmasında Netanyahu, Salı günü Beyaz Saray’da yapmayı planladıkları ikili görüşmeyi iptal ettiğini açıkladı.

Netanyahu, Kanada gezisi sonrasında yarın Beyaz Saray'da Başkan Obama ile görüşecekti.

Barack Obama da Netanyahu’ya bugünkü gelişmelerin üzerine ziyaretini iptal etmesini anlayışla karşıladığını söyledi.

Obama ve Netanyahu ilk fırsatta ikili görüşmenin tarihini yeniden belirleme konusunda da mutabık kaldılar.

Başkan Barack Obama, telefon görüşmesinde, bugünkü olay sırasında baş gösteren can kaybı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Obama, halen İsrail hastanelerinde tedavi gören yaralıların sağlıkları konusundaki kaygılarını da Netanyahu’ya iletti.

Başkan Barack Obama, telefon görüşmesinde, bu sabahki ‘trajik olaylara’ yol açan nedenlerin en kısa zamanda ortaya çıkarılmasının önemine değindi.

Crowley: 'İsrail'den Kapsamlı Soruşturma Bekliyoruz'

Bu arada Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü P.J. Crowley, Washington’un olayla ilgili bilgi toplamaya çalıştığını, İsrail’den de “kapsamlı ve güvenilir soruşturma açmasını” beklediklerini söyledi.

Crowley, Gazze’de sivillerin yaşadığı acılardan derin kaygı duyduklarını da sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG