Erişilebilirlik

Obama Libya Harekatını Savundu


Obama Libya Harekatını Savundu
Obama Libya Harekatını Savundu

Başkan Obama Amerika’nın Libya operasyonuna katkısının binlerce sivilin canını kurtardığını söyledi.

Başkan, bugün yaptığı basın toplantısında, BM uçuş yasağının uygulanabilmesi için Amerika’nın Libya’nın hava savunma sistemini etkisiz hale getirdiğini belirti ve operasyona katkı için Kongre’den onay almasına gerek olmadığını vurguladı.

Obama, Libya operasyonunun genişleme ve başka ülkelere sıçrama tehlikesi olmadığını söyledi ve Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi için “boynundaki ilmek giderek daralıyor” dedi.

Konuşmasında Afganistan’a da değinen Başkan bu ülkedeki yaklaşık 100,000 Amerikan askerinden 33,000'ini geri çekme kararını hatırlattı ve el Kaide’nin peşini bırakmayacağını vurguladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Obama, New York eyaletinin eşcinsellere evlilik izni vermesini övdü ve “Amerikalılar'ın eşcinsel, lezbiyen ve transseksüellerin bizden farklı olmadığını anlaması açısından çok önemli bir gelişme” dedi.

Başkan, bu konuda yönetimin önemli adımlar attığını, cinsel yönelimi farklı kişilere ayrımcılığı yasakladığını belirtti ve 1996 yılında kabul edilen ve eşcinsel evliliği yasaklayan “Evliliği Koruma” yasasının anayasaya aykırı olduğunu savundu.

XS
SM
MD
LG