Erişilebilirlik

Obama Kurban Bayramı’nı Kutladı


Başkan yayınladığı yazılı açıklamada, “Michelle ve ben, tüm dünyadaki Müslümanlar’ın Kurban Bayramı’nı ve bu yıl Hac vazifesini yerine getirenleri kutlarım” ifadelerine yer verdi

Başkan Barack Obama, tüm dünyadaki Müslümanlar’ın Kurban Bayramı’nı kutladı.

Başkan yayınladığı yazılı açıklamada, “Michelle ve ben, tüm dünyadaki Müslümanlar’ın Kurban Bayramı’nı ve bu yıl Hac vazifesini yerine getirenleri kutlarım” ifadelerine yer verdi, bu yıl Mekke’ye giden 3 milyon hacı arasında Amerikalı Müslümanlar’ın da bulunduğunu belirtti.

Obama, “dünyanın en büyük ve en çok çeşitlilik içeren toplanması” olarak nitelediği Hac’cın, daima semavi dinlere inananların ortak kökleri olduğunu hatırlattığını kaydetti.

Dünyadaki Müslümanların diğer dinlerin mensuplarıyla birlikte, açlık, hastalık ve çatışmalar yüzünden sıkıntılar yaşayanlara yardım ulaştırdığını belirten Obama açıklamasında, toplumların ortak sorunlarla mücadelelerinde dinlerin önemine dikkati çekti.

Aralarından Türkiye’nin de bulunduğu Müslüman ülkelerde Kurban Bayramı başladı. Türkiye’de Bayram dolayısıyla iki hafta sonunun da birleştiği dokuz gün tatil edildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG