Erişilebilirlik

Obama Hükümetin Sızıntıyla Mücadele Planını Açıklayacak


Obama Hükümetin Sızıntıyla Mücadele Planını Açıklayacak
Obama Hükümetin Sızıntıyla Mücadele Planını Açıklayacak

Başkan Barack Obama yönetimin petrol sızıntısı faciasından etkilenen halka yardım etmekte kararlı olduğunu söyledi.

Obama Meksika Körfezi’ne kıyısı olan Mississippi ve Alabama eyaletlerini ziyaret ederek yerel yetkililerle görüştü ve halkın şikayetlerini dinledi.

Obama yönetimi bölgeyi haftalardır etkisi altına alan krize zamanında yanıt vermemekle eleştiriliyor. Petrol sızıntısına neden olan kaza 20 Nisan tarihinde meydana gelmişti. Kazada 11 işçi hayatını kaybetti ve denizin dibindeki petrol kuyusundan denize onbinlerce varil petrol sızmaya başladı.

Başkan Obama, Alabama’da yaptığı konuşmada Körfez’den gelen deniz mahsullerinin güvenilir olduğunu incelemek üzere bir hükümet dairesi kurulacağını ve halkın maddi kaybının karşılanacağını belirtti. Obama kazadan sonra bölgeye dördüncü kez ziyarette bulunuyor.

Başkan ziyaretine bugün de Florida eyaletinde devam edecek ve akşam Washington’a dönerek hükümetinin faciayla mücadele planını anlatacağı bir konuşma yapacak. Obama yarın da İngiliz petrol şirketi BP yetkilileriyle bir araya gelerek faciadan etkilenen bölge halkına verilecek tazminatlar konusunu görüşecek.

XS
SM
MD
LG