Erişilebilirlik

Obama: "IŞİD'i Yok Etmekte Kararlıyız"


Başkan Obama BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada dünyayı IŞİD militanlarıyla mücadeleye çağırırken tehditlere boyun eğmeyeceklerini, Irak ve Suriye'de geniş toprak parçalarını ele geçiren terör örgütünü yok edeceklerini söyledi

Başkan Barack Obama BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada dünyayı Suriye ve Irak’ta geniş toprak parçalarını ele geçiren IŞİD’i yoketme mücadelesine katılmaya çağırdı.

Amerika’nın bu mücadelede yalnız olmadığını vurgulayan Obama şimdiden 40 ülkenin IŞİD’e karşı kurulan koalisyona katılmayı önerdiğini söyledi.

Amerika’nın askerlerini yabancı toprakları işgal için göndermeyeceğini belirten Obama Washington’un askeri gücünü IŞİD’e karşı hava saldırılarında kullanacağını, Iraklı ve Suriyeliler'i teröristlerle mücadele için eğitip ve silahlandıracaklarını bildirdi.

Teröristlerin sadece kuvvetten anladığını vurgulayan Obama tehditlere boyun eğmeyeceklerini ve sonunda IŞİD’i zayıflatıp yok edeceklerini söyledi.

Değişen dünyada Amerika’nın liderlik rolünü açıklarken geniş bir vizyon getiren Obama Ebola salgınını kontrol altına alma, Ukrayna krizindeki politikası nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, Afganistan’da yeni hükümet kurulması ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi çeşitli küresel sorunlara değindi.

XS
SM
MD
LG