Erişilebilirlik

Obama İran'la Nükleer Anlaşmayı Savundu


Obama Tahran ile varılan çerçeve anlaşmanın İran'ın nükleer silaha sahip olmasını önleyecek en iyi seçenek olduğunu, sadece yaptırımlar ya da askeri müdahaleyle aynı sonucun alınamayacağını açıkladı

Başkan Barack Obama İran ile varılan çerçeve anlaşmanın Tahran’ın nükleer silaha sahip olmasını önleyecek en iyi yol olduğunu söyledi.

New York Times gazetesinde yayınlanan bir söyleşide Obama sadece yaptırımları devam ettirmenin dünyaya İran’ın nükleer programını yakından izleme olanağından yoksun bırakacağını, askeri müdahalenin ise geçici bir gerileme sağlayacağını ve Tahran’ı hızla nükleer bomba yapımına yönelteceğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu NBC televizyonuna verdiği demeçte anlaşmanın İran’ın nükleer altyapısını aynen koruduğu için sonuçta Tahran’ın nükleer silahlara sahip olmasını sağlayacağını önesürdü.

Obama, Amerika’nın İsrail’e verdiği savunma desteğini “sarsılmaz” olarak tanımlayarak güvence vermeye çalışırken diplomatik girişim dışında İran’ın nükleer silaha sahip olmasını önleyecek daha etkili başka hiçbir seçenek bulunmadığını söyledi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG