Erişilebilirlik

Obama İran'la Krizi Çözmek İçin Diplomasiden Yana


Başkan Barack Obama nükleer silah sahibi bir İran’a karşı askeri güç kullanma seçeneğinin varlığına rağmen, krizi çözmek için diplomasinin çok daha iyi bir yol olacağını söyledi.

Obama İran’a karşı tüm seçenekleri açık tuttuğunu belirtti. Başkan Amerika, ya da İsrail’in askeri güç kullanmasının İran’la olan sorunu çözmenin en ideal yolu olmayacağını kaydetti.

Amerikalı komutanlar askeri güç kullanmanın tüm Ortadoğu’da istikrarsızlık yaratacağını, ancak İran’ın nükleer silah elde etmesinin de kabul edilemeyeceğini belirtiyor.

Öte yandan İranlı yetkililer Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi’nin son raporunu haksız ve taraflı olduğunu ileri sürdü. İran Atom Enerjisi Dairesi Başkanı Ali Ekber Salihi Viyana’daki toplantıda örgütün inandırıcılığını kaybettiğini savundu.

Dairenin geçen ay yayınladığı raporda İran’ın uluslararası yaptırımlara rağmen uranyum stokunu arttırmaya devam ettiği belirtiliyor. Örgüt, iki personelinin İran’dan sınırdışı edilmesini de eleştirmişti. Tahran hükümeti, Atom Enerjisi Dairesi personelini nükleer tesisleri hakkında yalan raporlar düzenlemekle suçlamıştı. Amerika ve müttefikleri İran’ın enerji ihtiyacını karşılama kisvesi altında nükleer silah geliştirmeye çalışmakla suçluyor. İran iddiaları reddediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG