Erişilebilirlik

Obama ile Putin Arasında Soğuk Görüşme


Başkan Obama, APEC zirvesinde Rusya Cumhurbaşkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Ping ile
Başkan Obama, APEC zirvesinde Rusya Cumhurbaşkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Ping ile

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada iki liderin Pekin'de geçeklekleştirdirdikleri üç kısa görüşmede İran, Suriye ve Ukrayna konularının ele alındığı belirtildi ancak ayrıntı verilmedi

Başkan Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pekin’de katıldıkları konferansın oturumları arasında hükümetlerinin anlaşamadığı küresel sorunlarla ilgili kısa bir görüşme yaptı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Amerika ve Rusya liderleri Konferans’ın ana gündeminden ayrı olarak aynı gün içerisinde her biri 15 ile 20 dakika arası değişen üç görüşme gerçekleştirdi.

Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Bernadette Meehan, görüşmenin odağını İran, Suriye ve Ukrayna’nın oluşturduğunu söyledi ancak ayrıntı vermedi. Putin'in sözcüsü de görüşmelerde sözkonusu konuların ele alındığını doğruladı.

Associated Press ajansı, Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes’in Amerika’nın Rusya’nın küresel konularda daha fazla dengeleyici bir güç olmasını istediğini, ancak Ukrayna’nın bağımsızlığını ihlal ettiği sürece bu rolü üstlenemeyeceğini söylediğini de bildirdi.

Rhodes’e göre,Obama Pekin ya da Avustralya’nın Brisbane kentinde bu hafta sonu gerçekleşecek G20 üyelerinin katılacağı zirvede Putin’le yeniden ikiligörüşmeyi düşünmüyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG