Erişilebilirlik

Obama İklim Değişikliğinden Kaygılı


Obama İklim Değişikliğinden Kaygılı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Başkan Obama, iklim değişikliğini durdurmak için acil olarak harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Obama, iklim değişikliği nedeniyle Amerika’da deniz seviyesinin şimdiden yükselmeye başladığını, orman yangınlarının arttığını, hava hareketlerinin değiştiğini söyledi

Son zamanlarda atmosfer hareketlerinde görülen şiddetli değişiklikler milyonlarca Amerikalı’nın hayatını alt üst etti. Obama Yönetimi, bu değişimin küresel ısınmaya dikkat çekmesini umuyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, hükümetin yayınladığı yeni raporun da ortaya koyduğu gibi, iklim değişikliğinin artık uzak bir tehdit olmaktan çıktığını kaydetti:

“İklim değişikliğini şu anda yaşıyoruz. Rapor, bunu gösteriyor.”

Hükümetin araştırması, iklim değişikliğinin deniz seviyesini yükselteceğini, sel felaketlerini, kuraklığı, orman yangınlarını arttıracağını ve gıda üretiminin azalacağını gösteriyor.

Araştırmanın sonuçlarının şimdiye kadar verilen en ciddi uyarı olduğunu söyleyen yetkililer, raporun, iklim değişikliğinin gerçek olduğuna dair sağlam bir bilimsel temel oluşturmasını umuyor.

Ancak bazıları, iklim değişikliğine insan faaliyetlerinin ve fosil yakıtların yol açtığına dair yeterli bilimsel veri olup olmadığını hala sorguluyor.

Washington’daki American Enterprise Enstitüsü enerji uzmanı Benjamin Zycher, raporun siyasi amaç taşıdığı görüşünde:

“Bazı eğilimler gözle görülür olmadığı halde insanları kıyamet senaryolarına hazırlamak oldukça zor.”

Buarada Amerikan Senatosu, enerji verimliliği yasasının hazırlıklarını yapıyor. Bu tasarı, petrol sektörünün desteklediği, çevrecilerinse karşı çıktığı Amerika-Kanada petrol boru hattı Keystone XL’e ilişkin tartışmaları alevlendireceğe benziyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG