Erişilebilirlik

Obama Erdoğan'la Libya'yı Görüştü


Obama Erdoğan'la Libya'yı Görüştü
Obama Erdoğan'la Libya'yı Görüştü

Obama Yönetimi Ortadoğu’daki gelişmelere nasıl karşılık verileceğinin koordine edilmesi için bölge ülkelerin liderleri ve müttefiklere temaslarda bulunuyor

Başkan Barack Obama, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek Libya’daki gelişmeleri değerlendirdi.

Obama Ortadoğu’daki gelişmelere nasıl karşılık verileceğinin koordine edilmesi için bölge ülkelerin liderleri ve müttefiklere temaslarda bulunuyor.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre Başkan Obama ve Başbakan Erdoğan Libya hükümetinin vatandaşlarına şiddet uygulaması konusunda derin kaygı duyduklarını ve saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı. İki lider, uluslararası toplumun nasıl uygun bir şekilde karışlık verebileceğini değerlendirdi.

Obama’yla Erdoğan’ın Libya halkının evrensel haklarına destek verdiği vurgulandı. Beyaz Saray, Libya hükümetinin halkın toplanma özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve kendi geleceklerini tayin etme özgürlüğüne saygı göstermesi gerektiğini açıkladı.

Beyaz Saray, telefon görüşmesinde Türk ve Amerikan vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliye edilmesi ve Libya hükümetinin attığı adımlarından nasıl sorumlu tutulabileceği konularının da ele alındığını bildirdi. Obama ve Erdoğan, Libya halkına yardım yapılması konusunu da ele aldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Cenevre’deki Birleşmiş Milletler toplantılarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla da danışmalarda bulunacak.

Beyaz Saray Amerikan yönetimiyle Türk hükümetinin bölgedeki gelişmeler konusunda teması sürdüreceğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG