Erişilebilirlik

Obama: "Dünya Liderleri Şiddete Karşı Çıkmalı"


Başkan Barack Obama Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dünya liderlerini “şiddet ve aşırı akımlara “ güçlü biçimde karşı çıkmaya çağırırken dünyanın ancak hoşgörü ve özgürlük yolunda çaba göstererek ilerleyebileceğini söyledi.

Konuşmasının büyük bölümünü son haftalarda Müslüman ülkelerde meydana gelen şiddet dolu protestolara ayıran Obama, Hazreti Muhammed’i aşağılayan filmin kaba ve çirkin olduğunu, ama bunun ABD’nin Libya Büyükelçisi dahil masum insanların kanının dökülmesini haklı gösteremeyeceğini vurguladı. Obama Amerika’nın Bingazi’deki konsolosluk binasına saldırarak büyükelçi Chris Stevens’i öldüren kişileri bulup adalet önüne çıkarmaya kararlı olduğunu belirtti.

Konuşmasında İran’ı da uyaran Obama, Amerika’nın Tahran’ın nükleer silah edinmesini önlemek için gerekli olan herşeyi yapacağını söyledi. Obama, İran’ın nükleer programı konusunda müzakerelere hala “zaman ve yer” olduğunu ancak “bu zamanın sınırsız olmadığını” vurguladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı da sert biçimde eleştiren Obama, Şam hükümetini “çocuklara işkence eden ve apartmanlara roket ateşi açan “ bir yönetim olarak tanımladı.

Obama: "Dünya Liderleri Şiddete Karşı Çıkmalı"
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG