Erişilebilirlik

Obama’dan Erdoğan’a Kutlama Telefonu


Başkan Barack Obama, pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak kutladı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Obama Erdoğan’ı pazar gecesi yaptığı balkon konuşmasından ve halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmasından dolayı övdü.

Halen Massachusetts eyaletindeki Martha’s Vineyard adasında ailesiyle tatil yapan Başkan Obama, telefonla aradığı Erdoğan’a, “Türkiye’yi ileri taşımak için tarihi fırsata sahip olduğunu” söyledi.

Beyaz Saray açıklamasında Obama ve Erdoğan’ın Suriye ve Irak sorunlarıyla birlikte, bu bölgelerde başgösteren terör tehlikesine karşı yakın işbirliğinin önemi konusunda görüş birliği içinde oldukları bildirildi.

Başkan Obama ayrıca, Türkiye’nin IŞİD teröristlerinden kaçan Suriyeli ve Iraklılar’a insani yardım göndermesini de övdü. Açıklamada ayrıca iki liderin, tüm grupları bir araya getirmesi açısından yeni Irak hükümetine yönelik ortak beklentilerini de dile getirdikleri kaydedildi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG