Erişilebilirlik

Obama'dan Başsağlığı Mesajı ve Yardım Önerisi


Başkan Barack Obama
Başkan Barack Obama

İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübüne düzenlenen ve 35 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak Beyaz Saray’dan bir açıklama geldi. Açıklamada Başkan Barack Obama’nın “ölen masum insanlar için başsağlığı dileğinde bulunduğunu ve Türk hükümetine yardım önerilmesi amacıyla ekibinin görevlendirdiği” belirtiliyor.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

“Başkan (Barack Obama) bu öğleden sonra (Hawaii yerel saatiyle) İstanbul’daki saldırıyla ilgili olarak Ulusal Güvenlik Ekibi tarafından bilgilendirildi. Başkan kaybedilen masum hayatlar için başsağlığı dileğinde bulundu, Türk yetkililere uygun bir yardım önerilmesi için ekibini görevlendirdi ve gerektiği durumlarda kendisinin bilgilendirilmesine devam edilmesi talimatı verdi”

Başkan Obama, Noel ve yılbaşı tatilini halen ailesiyle birlikte Hawaii eyaletinde geçiriyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Dairesi sözcüsü Ned Price: 'Kınıyoruz'

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Dairesi sözcüsü Ned Price tarafından yapılan ayrı bir açıklamada da saldırı kınandı. Ned Price’ın açıklamasında şöyle dendi:

“Amerika, İstanbul’da çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan korkunç terör saldırısını en sert ifadelerle kınıyor. Yeni yılı kutlayan masumları hedef alan bu denli bir zulüm, saldırganların vahşet boyutunu ortaya koyuyor. Düşüncelerimiz ve dualarımız ölenlerin yakınları ve sevdikleriyle, (aynı zamanda) yaralananların hızla iyileşmesini diliyoruz. Amerika olarak, terörün her türlüsünü göğüsleme ve yenilgiye uğratma yönündeki ortak kararlılığımız konusunda NATO müttefikimiz Türkiye’ye desteğimizi yeniden vurguluyoruz.”

ABD Dışişleri: ‘Soruşturma boyunca Türk yetkililerle yakın temasta olacağız’

Olayın ardından Amerikan hükümetinden ardı ardına kınama mesajları gelmeye devam ediyor. Son olarak Amerika Dışişleri Bakanlığı Mark Toner tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Amerika, İstanbul’daki gece kulübünde düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor. Kurbanların aileleri, sevdikleri ve Türk halkına taziye dileklerinde bulunuyoruz. Umudumuz yaralıların hızla iyileşmesinde. Soruşturma boyunca Türk yetkililerle yakın temasta olacağız.

Mevcut terör tehdidiyle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’yle dayanışma içindeyiz. Üzücüdür ki, bu çirkin saldırı, masum sivilleri öldürme ve sakat bırakmayı amaçlayan en son çaba oldu. Bu saldırılar terör belasını göğüsleme konusunda Türk Hükümeti’yle birlikte çalışma yönündeki güçlü kararımızı yalnızca güçlendirecektir.”

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG