Erişilebilirlik

Obama’dan Azınlık Gençlere Destek Sözü


Obama’dan Azınlık Gençlere Destek Sözü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Başkan Obama, azınlık toplumlarındaki gençlere daha fazla fırsat yaratmak için başlattığı girişim kapsamında yeni bir program müjdesi verdi. New York’ta kar amacı gütmeyen bağımsız My Brother’s Keeper adlı örgüt bünyesinde oluşturulan program, azınlık toplumlardan genç erkeklere eğitim ve iş imkanı sunmayı amaçlıyor.

Yeni program, Başkan Obama’nın geçen yıl başlattığı My Brother’s Keeper girişimine çok benziyor. Her iki programın amacı da genç azınlık erkeklerin eğitimine katkıda bulunmak. Konuşması sırasında Başkan Obama, çalışmak isteyen herkese eşit şartlar sağlayacaklarına dair söz verdi.

Hükümetin başlattığı girişim siyah ve Latin kökenli genç erkeklerin eğitimi için şimdiye kadar 500 milyon dolar topladı. PepsiCo ve American Express gibi şirketlerin yöneticileri de girişimi Beyaz Saray sınırlarının dışına taşımak için kolları sıvadı. Bu çabalar, tam da siyahların ırk ayrımcılığına karşı Amerika çapında başlattığı toplu protesto gösterilerle aynı zamana rastladı. Obama, büyük şehirlder de dahil olmak üzere, Amerika’nın birçok kentinde azınlıklar için yeterince iş, yatırım ve fırsatın olmadığını ve işsizlik oranının azınlıklar arasında yüzde 50’lere bile çıktığını söyledi.

Başkan Obama, bir ülkenin başarısının gençlere dayandığını, Amerikan halkının bu gerçeğin farkında olduğunu söyledi.

Başkan Obama, siyah ve Latin kökenli genç erkeklerin hapisane yerine üniversiteye girip, iş sahibi olup vergi ödeyen bireyler haline gelmeleriyle Amerika’nın gelişeceğini söyledi.

Deloitte Mali Danışmanlık Hizmetleri şirketinden David Williams, Amerikan ekonomisine ve toplumuna zarar veren ırksal farklılıkları ortadan kaldırmak için stratejiler geliştireceklerini söyledi. Williams, amaçlarının, Amerikan Rüyası’nın herkes için gerçek olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

16 ila 24 yaş arasındaki siyah ve Latin kökenli genç erkeklerin dörtte biri ne çalışıyor, ne de eğitim görüyor. Amerika’nın nüfusunun önümüzdeki yıllarda büyük bir değişim içine gireceği, beyaz çoğunluğun yerini azınlıkların alacağı göz önünde bulundurulduğunda bu gibi sosyal ve ekonomik girişimlerin önemi daha iyi ortaya çıkıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG