Erişilebilirlik

Obama Bütçe Konusunda Anlaşmaya Varılacağını Umuyor


Obama Bütçe Konusunda Anlaşmaya Varılacağını Umuyor
Obama Bütçe Konusunda Anlaşmaya Varılacağını Umuyor

Barack Obama, geçici bütçenin süresinin dolacağı 4 Mart’tan önce Kongre’yle bütçe konusunda anlaşma sağlanacağını umduğunu söyledi.

Haftalık konuşmasında konuya değinen Obama, Cumhuriyetçi partinin bütçeyle ilgili görüşlerini dinlemeye hazır olduğunu ancak sosyal yardım programlarından kesintiye izin vermeyeceğini belirtti.

Obama yönetiminin 2011 mali yılı için sunduğu bütçe planı Kongre tarafından kabul edilmediğinden, federal hükümete, çıkarılan geçici bütçelerle para sağlanıyor.

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elinde tutan Cumhuriyetçi parti, federal dairelerin kapanmaması için dün, kısa dönemli yeni bir harcama teklifi daha hazırladı.

Cumhuriyetçi Parti Çoğunluk Lideri Eric Cantor, teklifin 4 milyar dolarlık kesinti öngördüğünü ve federal hükümetin iki hafta daha çalışmasını sağlayabileceğini söyledi.

En son çıkarılan geçici bütçenin süresi 4 Mart tarihinde sona eriyor. Yeni bir geçici bütçe kabul edilmezse, federal hükümetin kısa süreli de olsa kapatılması söz konusu.

Bütçe açığı konusu iki parti arasında sürekli sürtüşmeye yol açıyor. Cumhuriyetçi parti, federal hükümeti aşırı harcamalarla bütçe açığına sebep olmakla suçluyor ve harcamalarda kesinti yapılmasını istiyor.

Sağlık ve sosyal harcamalarda kesintiye gitmek istemeyen Demokrat partiye göre ise, bütçe açığının başlıca nedeni Cumhuriyetçi parti iktidara geçtiğinde sık sık zenginlere vergi indirimi yapması.

XS
SM
MD
LG