Erişilebilirlik

Obama Birliğin Durumunu Anlatacak


Başkan Obama geçen yılki Birliğin Durumu konuşmasında
Başkan Obama geçen yılki Birliğin Durumu konuşmasında
Başkan Barack Obama Salı akşamı Kongre’de Birliğin Durumu konuşmasını yapmaya hazırlanıyor. Obama’nın konuşmasında geçen yıl Kongre’de yaşanan çekişmeler ve halk arasında azalan popülaritesi gibi konulara da değinmesi bekleniyor.

Obama, geçen yılki Birliğin Durumu konuşmasında, silah kontrolu ve göçmenlik reformu yasasındaki tıkanmadan sözetmişti.

Kamuoyu yoklamaları Başkan Obama’nın halktan gördüğü desteğin %40’lara düştüğünü gösteriyor. Bu düşüş özellikle sağlık reformunun aşamalı olarak başlamasıyla birlikte inişe geçti.

Obama’nın bu yılki konuşmasında ayrıca zenginlerle yoksullar arasındaki gelir uçurumunun azaltılması yolundaki çabalarını, ücretlerin yükseltilmesi ve istihdamın arttırılması için yeni programlar açıklaması bekleniyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Obama’nın, orta sınıfı güçlendirmek için Kongre ile işbirliği yapacağını, ama gerekirse bu konuda tek yanlı adımlar atabileceğini söyledi.

Cumhuriyetçi Kongre üyeleri Obama’nın, Kongre’nin onayı olmadan tek yanlı adım atmasının anayasaya aykırı olacağını söylüyor.

Obama’nın Birliğin Durumu konuşmasından hemen sonra Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin de kendi partilerinin görüşlerini anlatmak üzere konuşmalar yapması bekleniyor. Ancak parti adına Birliğin Durumu konuşmasına Washington eyaletinin Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi Cathy McMorris yanıt verecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG