Erişilebilirlik

Obama Asya Ziyaretini Tamamen İptal Etti


Başkan Barack Obama, federal hükümetin kapatılmasının dördüncü gününde Asya ülkelerine yapacağı ziyareti tamamen iptal etti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Endonezya, Brunei, Malezya ve Filipinler’e gidecek Amerikan heyetine Dışişleri Bakanı John Kerry’nin başkanlık edeceği bildirildi. Kerry ayrıca Bali’deki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesine de Obama’nın yerine katılacak.

Bu arada bugün hükümetin yeniden açılması için pazarlıkların devam etmesi bekleniyor. Başkan Obama, geçici bütçe yasasının Sağlık Reformu’na bağlanmadan düz bir şekilde Temsilciler Meclisi genel kurulundaki oylamadan geçeceğine inandığını söyledi.

Bununla birlikte Obama, böyle bir tasarıyı genel kurul oyuna sunmadığını söylediği Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı John Boehner’i, Kongre’deki azınlık bir gruba iyi görünmeye çalışmakla suçluyor. Temsilciler Meclisi’ndeki muhafazakar bir grup, Başkan Obama’nın Sağlık Reformu yasasını bütçe tasarısına bağlamaya çalışıyor. Bütçe yetkisi alamayan hükümet 1 Ekim’den bu yana kısmen faaliyetlerini durdurdu.

Kapanma sonucu 800 binden fazla federal hükümet çalışanı ücretsiz izne çıkarıldı. Federal hükümet dairelerinde yalnızca acil durumdaki personel tutuluyor.

Ordu ve hava trafik memurları görevlerine devam ederken, tüm ulusal parklar ve Smithsonian Vakfı’na ait müzeler, Vergi Dairesi kapatıldı. Devletin yürüttüğü bazı tıbbi araştırma projeleri askıya alındı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG