Erişilebilirlik

Obama ‘Artan Petrol Fiyatlarına Karşı Sihirli Hap Yok’


Obama ‘Artan Petrol Fiyatlarına Karşı Sihirli Hap Yok’
Obama ‘Artan Petrol Fiyatlarına Karşı Sihirli Hap Yok’

Başkan Barack Obama yakıt fiyatlarının yükselmesini önlemenin kolay olmadığını söyledi

Başkan Barack Obama yakıt fiyatlarının yükselmesini önlemenin kolay olmadığını söyledi.

Dünyada yaşanan çeşitli sorunların petrol fiyatlarının artmasına sebep olduğunu söyleyen Başkan, tek çözümün başka enerji kaynakları bulmak olduğunu savundu.

Başkan, bugün yaptığı haftalık radyo konuşmasında, yönetiminin bu amaçla rüzgâr, güneş ve biyoenerji alanlarına yaptığı yatırımlara değindi.

Yeni kuyular açarak benzin fiyatlarını yarı yarıya azaltma sözü veren Cumhuriyetçi Partili başkan aday adaylarına takılan Obama, sürecin uzunluğuna dikkati çekerek, vaadi, seçim kampanyası sloganı olarak niteledi.

Barack Obama Amerika’da yerli petrol üretiminin son 8 yılın en üst düzeyinde olduğunu hatırlattı ve Cumhuriyetçi Parti’nin kontrolündeki Kongre’yi, 4 milyar dolarlık teşvik kredileriyle, dev petrol şirketlerini ödüllendirmekle suçladı.

Başkanın konuşmasına Cumhuriyetçi Parti adına yanıt veren Senatör Kay Bailey Hutchison ise, Obama yönetiminin petrol arama çalışmalarını kasten yavaşlattığını öne sürdü.

Bayan Hutchison, Başkan’ın, petrol arama konusunda partizanca bir tutum izlediğini iddia etti ve enerji konusunda partiler üstü bir politika gerektiğini savundu.

Amerika’da benzin ve mazot akaryakıt istasyonlarında litreyle değil galonla satılıyor. Son günlerde birçok eyalette kurşunsuz 87 oktan benzin (regular unleaded) yaklaşık 3.75 dolardan satılıyor. Bir Amerikan galonunun 3,78 litre olduğu dikkati alındığında bir litre benzinin fiyatı 99 sent. Başka bir deyişle yaklaşık 1,75 TL

XS
SM
MD
LG