Erişilebilirlik

Obama Amerikan Ekonomisinin İyiye Gittiğini Söyledi


Obama Amerikan Ekonomisinin İyiye Gittiğini Söyledi
Obama Amerikan Ekonomisinin İyiye Gittiğini Söyledi

Başkan Barack Obama, haftalık radyo konuşmasında, Amerikan ekonominin toparlamakta olduğunu savundu.

Amerikan ekonomisi için en önemli şeyin yeni pazarlar bulmak olduğunu belirten Başkan, buna örnek olarak Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ile yaptığı görüşmeyi gösterdi.

Başkan, ikili görüşmeler sonucu Amerika’nın Çin’e ihracatının yılda 100 milyar dolara çıktığına, 235 bin Amerikalıya yeni istihdam alanı açıldığına dikkati çekti.

Obama, geçen yıl Hindistan ziyareti sırasında Amerikan şirketleri için 10 milyar dolarlık yeni anlaşma imzaladığını hatırlattı ve bunların da 50 bin kişiye iş sağlayacağını söyledi.

Başkan Güney Kore ziyareti sırasında imzaladığı ekonomik anlaşmaların da Amerika’da 70 bin kişi için kalifiye iş anlamına geldiğini belirtti.

Amerikan ekonomisinin dünya pazarlarındaki rekabet gücünü arttırmak istediğini vurgulayan Başkan, bu nedenle ekonomik danışma kurulunun başına General Electric şirketinin yöneticisi Jeffrey İmmelt’i atadığını hatırlattı.

İmmelt eski Merkez Bankası Başkanı Paul Volcker’den boşalan yeri dolduracak. Kurul’un adı bundan böyle Başkan’ın İş ve Rekabet Konseyi adını taşıyacak.

Obama danışma kurulunu göreve geldiği sene kurmuş ve bu sayede 2008 ekonomik krizinden çıkmanın yollarının araştırılmasını hedeflemişti.

Yeni kurulun çalışmaları ekonomik büyümeyi arttıracak önlemler üzerinde yoğunlaşacak.

XS
SM
MD
LG