Erişilebilirlik

Obama 440 Bin Euro'ya Paris'te Konuşacak


.
.

Fransızlar'ın hayran olduğu ve son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday dahi gösterdikleri, Amerika'nın eski ve hala popülaritesini koruyan Başkanı Barack Obama, yarın Paris'e geliyor. 'Les Napoleons' adlı bir grup girişimcinin kurduğu işadamları klübü tarafından davet edilen Obama'ya 400 bin Euro ödendiği iddia edildi.

Obama, görevini bıraktıktan sonra ilk kez Fransa'ya geliyor. Çin ve Hindistan'daki temaslarının ardından Paris'e gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile "özel bir öğle yemeği" yiyecek olan Obama, seçim kampanyası sırasında Macron'a açık destek veren bir video yayınlamıştı.

Obama, kendisi gibi vakıf kurarak çalışmalarını sürdüren eski Cumhurbaşkanı François Hollande ile de bir görüşme yapacak. Obama, aynı dönem görev yaptığı eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'le ise görüşmeyecek.

Obama politikacılarla bir araya gelecek ancak ziyaretinin asıl gerekçesi Les Napoleons adlı 3 bine yakın üyesi bulunan iş adamları klübünün Cumartesi günü düzenlenecek toplantısına katılmak. Dünyada telekom ve yeni teknolojiler alanındaki patronların 2015'te kurduğu klübün davetlisi olarak gelen Obama'ya organizasyon ekibi tarafından, konuşma yapması için yüklü bir miktar ödendiği öne sürüldü.

400 bin Euro ödendi iddiası

Obama'ya ödenen miktarı organizasyon ekibi gizli tutarken, Fransa'nın yolsuzluk dosyalarını ortaya çıkarmakla ünlü haftalık gazetesi Canard Enchaine, Nobel barış ödülü sahibi Amerikalı lider için 400 bin Euro ödendiğini açıkladı. Obama'nın Paris'e gelmesinin, Fransa'nın kamu ortaklık payının da bulunduğu dev telekom firması Orange'ın patronu Stephan Richard'ın operasyonu olduğunu ve görev süresi dolan Richard'ın Orange'ın başına yeniden aday olmak istediğini, bu nedenle böyle bir medyatik çıkış yaptığını da aktardı.

Obama en son 2015 Kasım ayında yapılan COP 21 PAris İklim Anlaşması için Paris'e gelmişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG