Erişilebilirlik

NYT: ‘Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow da Taciz Mağduru’


ABD’li ünlü yapımcı Harvey Weinstein’in çalışanlarını ve oyuncuları taciz ettiği iddiaları, Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow gibi isimlerin de katılmasıyla Hollywood dünyasını karıştırdı.

New Yorker dergisi şu ana kadar 13 kadının, film yapımcısı Harvey Weinstein tarafından cinsel tacize uğradığını, bu kadınlardan üçünün de tecavüze uğradığını iddia ettiğini yazdı.

İddiaları reddetti

New York Times gazetesi ve New Yorker dergisi, geçen hafta boyunca Oscar ödüllü ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın son 30 yıl içinde aralarında hem Avrupalı hem de ABD’li ünlü oyuncuların bulunduğu çok sayıda kadının cinsel taciz suçlamalarını sayfalarına taşıdı.
Weinstein’in sözcüsü Sallie Hofmeister’dan gelen yazılı açıklamada, kadınların rızası dışı taciz iddialarını reddedildi.

Hofmeister, isimsiz iddialara yanıt veremediklerini söyledi ve “Harvey Weinstein, tüm bu ilişkilerin karşı tarafın rızasıyla olduğuna inanıyor” dedi.

Eşi iddialar üzerine ayrıldı

65 yaşındaki ünlü yapımcının 10 yıllık karısı Georgina Chapman, People dergisine yaptığı dün yaptığı açıklamada eşinden ayrılacağını bildirdi. Chapman, "Kalbim, bu affedilemez eylemler nedeniyle büyük acı çekmiş tüm kadınlar için yanıyor ve kocamdan ayrılmaya karar verdim” dedi.

Öte yandan New York Emniyet Müdürlüğü, 2015’te söz konusu makalede adı geçen kadınlardan birine cinsel taciz iddialarıyla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ancak bölge savcılığının delil yetersizliğinden soruşturmayı kapattığını bildirdi.

Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie’den taciz iddiası

Son olarak New York Times gazetesi, Oscar ödüllü oyuncu Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie’nin de Weinstein’in tacizine uğradıkları iddialarına yer verdi.

Paltrow, 1998 yılında bir film çekimi sırasında oteldeki odasında yaptıkları toplantıda Weistein’in kendisini elle taciz ettiğini daha sonra da geçerek kendisine masaj yapmasını teklif ettiğini anlattı. O zaman çok küçük olduğunu ve korktuğunu açıklayan Paltrow’un o dönem erkek arkadaşı olan Brad Pitt’in de yapımcı Weinstein’i arayarak bir daha Paltrow’a dokunmamasını söylediği belirtildi. İddialar Brad Pitt tarafından da doğrulandı.
Angelina Jolie ise Weinstein’in 1998 yılında bir filmin tanıtımı için bulundukları kentte otel odasına girmeye çalıştığını, kendisinin buna izin vermediğini söyledi. 23 yaşında yaşadığı bu olay sonrasında bir daha Weinstein’le çalışmadığını ve diğer oyuncu kadınları da uyardığını belirten Jolie, daha fazla yorum yapmadı.

Matt Damon’ın koruduğu iddiaları

ABD’li Oscar ödüllü oyuncu Matt Damon, “İtalya’daki bir şirket çalışanı, ünlü yapımcıya birlikte olması için kadın ayarladı” iddiasının New York Times tarafından haber yapılmaması için devreye girdiğini reddetti. Damon, “Asla ve asla böyle bir haberin yapılmasını engellemezdim” dedi. Damon haberin içeriğini bilmediğini savundu.

“Chicago” ve “İngiliz Hasta” gibi Oscar ödüllü filmlerin yanı sıra birçok tanınmış filmin yapımcılığını üstlenen Harvey Weinstein, Hollywood’un en güçlü isimlerinden biri olarak biliniyordu. İddialar sonrası şirketteki görevinden kovulduğu açıklanan Weinstein’in Avrupa’da bir rehabilitasyon merkezine gittiği bildiriliyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG