Erişilebilirlik

Nusaybin’de 37 Günün Bilançosu: 203 Ölü


Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’ta başlayan operasyonlarda, bugüne kadar 171 PKK’lının öldürüldüğü açıklandı. Çatışma ve saldırılarda 32 güvenlik görevlisi de yaşamını yitirdi.

Diyarbakır-Nusaybin’de PKK’nın gençlik örgütü YPS’nin kurduğu barikat ve hendeklerin kaldırılması için başlatılan operasyon 37’nci gününe girdi. Mardin Valiliği, operasyonla ilgili ilk bilançoyu açıkladı.

Açıklamaya göre 171 PKK’lı öldürülürken, 3’ü sağ yakalandı. 125 barikatın kaldırıldığı, 372 el yapımı patlayıcının imha edildiği vurgulanan açıklamada, 32 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği ifade edildi. 876 kişinin operasyon bölgesinden tahliye edildiği belirtilen açıklamada, operasyonun bir süre daha devam edeceği belirtildi.

Bu arada 35 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ve çatışmalara sahne olan Şırnak’ın Silopi İlçesinde, gece saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 24 saate çıkarıldı. Cudi Mahallesinde zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda 1 polisin hayatını kaybetmesi,4 polisin yaralanmasının ardından, sokağa çıkma yasağının süresi uzatıldı.

Öte yandan Diyarbakır’da 7 polisin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısında yaralanan bir polis daha yaşamını yitirdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG