Erişilebilirlik

Normalleşme Başladı Ancak Maske Kullanmaya Devam


Yeni normalleşme süreci gece yarısından itibaren başladı. Buna göre, Corona virüsü salgını nedeniyle getirilen tüm sokağa çıkma yasağı uygulamaları ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları kalktı.

Corona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemlerin kademeli olarak kaldırılmasında son aşamaya gelindi. 1 Haziran'da gevşetilen önlemler 1 Temmuz'da kaldırıldı.

Hafta içi ve Cumartesi günleri gece saat 22.00’den sonra ve Pazar günü tüm gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı. Daha önce önlemlerin gevşetilmesi sürecinde saat ve müşteri kısıtlaması getirilen kafe ve restoranlarda bu kısıtlamalar 1 Temmuz'dan itibaren kaldırıldı.

Ayrıca salgının başından beri kapalı olan sinema salonu, oyun salonu ve benzeri mekanlar da açıldı. Kıraathane ve oyun salonlarında oyunlar oynanmasına da bugünden itibaren izin verilmeye başlanıyor.

Müzikli mekanlarsa gece saat 24.00'ten itibaren müzik yayınına son verecek. Bir soru üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yasağında kalkmasını istediklerini söyledi, ancak tarih vermedi.

Ancak normalleşmeya rağmen maske kullanma zorunluluğu devam ediyor. Uzmanlar, aşı yaptıran kişilerin de özellikle Delta varyantı nedeniyle maske kullanmaya devam etmesi gerektiğine işaret ediyor. Delta varyantı nedeniyle yüksek oranda aşılama yapılan İsrail ve İngiltere gibi ülkelerde de yeniden maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG