Erişilebilirlik

23 Nisan’a Uluslararası Kutlama


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İzmir’in Seferihisar ilçesindeki çocuklar, altı farklı ülkeden gelen 104 çocuğu misafir etti. Seferihisar Belediyesi’nin düzenlediği 7. Çocuk Halk Dansları Festivali’ne katılan çocuklar bir hafta boyunca hem ilçedeki ailelerin yanında kaldı, hem de kendi ülkelerinin folklor oyunlarını sergiledi.

23 Nisan’a Uluslararası Kutlama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

19 Nisan’da başlayan festivalin galası, 23 Nisan’da tarihi Sığacık köyünde yapıldı. Dansın ve müziğin evrensel ritmi farklı dilleri konuşan çocukları birleştirdi.

Antik dönemde Teos kentinin kuzey limanını oluşturan Sığacık, Makedonya, Kırgızistan, Gürcistan, K.K.T.C., Bulgaristan ve Ukrayna’dan gelen çocukların halk dansları gösterisine sahne oldu. Gösterileri büyük bir kısmını çocuklu ailelerin oluşturduğu kalabalık bir topluluk izledi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Atatürk’ün 23 Nisan’ı bütün dünya çocuklarına armağan ettiğini söyledi. Bu özel günü Türk çocuklarıyla paylaştıkları için gelen misafir ekiplere teşekkür etti. Konuk ekipler adına yapılan konuşmalarda da dostluk mesajları verildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG